Over Jonker Engineering

Peter Jonker startte op 1 juni 1970 zijn onderneming electro engineering, welke eerst hoofdzakelijk werkzaam was in de divisie electrotechniek. Een lange-termijn relatie met zijn cliënten stond voor ogen. Door de vraag van cliënten - veelal architecten, gemeentebedrijven en projectontwikkelaars - naar advies en hulp in de vakdisciplines werktuigbouwkunde, keukeninstallaties en liften werd electro engineering al spoedig uitgebreid met de divisie werktuigbouwkunde.

Door de persoonlijke benadering en inzet voor de cliënt groeide het bedrijf zodanig dat in 1987 Jonker Engineering Beheer B.V. werd opgericht en electro engineering werd ondergebracht in de dochteronderneming Jonker Engineering Techniek B.V. bull Deze flexibele organisatie waar met de medewerkers de vraagstukken in de techniek werden opgelost, werd op 1 januari 2001 verkocht waarna Peter Jonker de postdoctorale studie Master in Business of Energystems aan de TU Delft volgde. Deze opleiding sloot geheel aan op de aanwezige expertise.

Het enthousiasme voor het werk als installatie-adviseur bleef en toen meerdere cliënten de inzet van Peter Jonker vroegen, heeft hij onder de naam Jonker Engineering het werk als werkmaatschappij van Jonker Engineering Beheer B.V. weer opgepakt.

Een opdrachtgever goed van dienst zijn en de juiste uitvoering van de installatie zoeken, begint immers al bij de eerste plannen. Het is daarom vooral voor u belangrijk om vanaf die eerste plannen een technisch meedenker als gesprekspartner te hebben om de diversiteit aan installatietechniek te bespreken en zonodig eerst een verkennend onderzoek, al dan niet met berekeningen, te doen.

Ook vragen op het gebied van energie-inkoop, energiemanagement en energieopwekking kunnen worden behandeld, zodat steeds voor het project als geheel de meest optimale oplossing, zowel financieel als technisch, kan worden gekozen.

In die zin is het exergetische en daaruitvolgende energetische denken belangrijk bij het realiseren van een totaal energie plan. Jonker engineering is een energy thinker.

Jonker engineering is een onafhankelijk en zelfstandig ingenieursbureau. De vele jaren ervaring worden ten dienste van de opdrachtgever gesteld. Zo kan een volledige inzet worden bereikt voor uw doel: Het ontwerpen, berekenen en coördineren van zo optimaal mogelijke installaties, welke passen binnen de gevraagde budgetten en waarvan het energieverbruik naar verhouding tot de aangebrachte installaties minimaal is.

Onderstaande referentieprojecten worden thans door Jonker engineering uitgevoerd of zijn in eerdere jaren onder leiding van Peter Jonker uitgevoerd.

Recente projecten

vuilverbranding cultuurplein

Eerder uitgevoerde projecten

gemeentehuis oegstgeest terneuzen
schouwburg alcatel noordwijk
berkendael zeehospitium kantoorgebouwen
fabrieken rabobank schoolgebouwen